X
GO

Laatste update op 02 juli 2021

 

 

1-7 Corona vaccinatie registratiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar info@uw-huisarts.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

 

Voor informatie:Thuisarts.nl ‘Ik denk erover om prikken tegen corona te halen’ 

Voor al uw vragen omtrent de coronavaccinatie, klik hier

Voor al uw vragen omtrent het coronavirus, klik hier

Voor het maken van een afspraak voor een coronatest, bel 0800-1202 of maak online een afspraak klik hier

 

Heeft u klachten waarvan u denkt dat het Corona kan zijn en wilt u zich hierop laten testen dan kan dat, zonder tussenkomst van de huisarts. U kunt zich aanmelden voor een test via telefoonnummer 0800-1202.

 

Bij onderzoek van de patient of bij b.v. bloedafname en wondzorging is het niet mogelijk de 1,5 meter afstand aan te houden, daarom vragen wij u in de praktijk een mondkapje dragen.

 

Heeft u vragen over het Coronavirus (COVID-19) probeer dan zoveel mogelijk eerst zelf informatie op te halen via thuisarts.nl en rivm.nl. U kunt ook bellen met het landelijke publieksnummer 0800-1351. Op deze manier wordt de telefonische bereikbaarheid van de huisartsen niet onnodig overbelast.

  • Bij koorts (hoger dan 38 graden) en/of luchtwegklachten kom dan niet naar de praktijk maar overleg altijd eerst telefonisch.
  • Kom alleen naar de praktijk wanneer u een afspraak heeft, loop niet zomaar langs of naar binnen. Ook voor het ophalen van briefjes of recepten probeer dit zoveel mogelijk telefonisch of digitaal via bijvoorbeeld mail, af te handelen.
  • Wat betreft ouderen en kwetsbare patiënten is het advies om fysiek contact waar mogelijk te vermijden en een bezoek aan de praktijk indien mogelijk te voorkomen. Bel ons om af te spreken wat voor u op dit moment het beste is.

Op de website van het RIVM kunt u informatie vinden over het corona virus. 

 

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

 

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

 

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

 

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

 

 

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.