X
GO

Laatste update op 09-02-2021

 

Voor informatie:Thuisarts.nl ‘Ik denk erover om prikken tegen corona te halen’ 

Voor al uw vragen omtrent de coronavaccinatie, klik hier

Voor al uw vragen omtrent het coronavirus, klik hier

Voor het maken van een afspraak voor een coronatest, bel 0800-1202 of maak online een afspraak klik hier

 

Heeft u klachten waarvan u denkt dat het Corona kan zijn en wilt u zich hierop laten testen dan kan dat, zonder tussenkomst van de huisarts. U kunt zich aanmelden voor een test via telefoonnummer 0800-1202.

Het is erg belangrijk dat u aankomende tijd niet naar de praktijk komt maar ons belt indien u huisartsenzorg nodig heeft, dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Heeft u een afspraak en komt u naar de praktijk dan moet u mondkapje dragen.

De functionaliteit voor het zelf maken van afspraken is uitgeschakeld, aangezien we conform bovenstaande punten selectief moeten zijn bij het maken van afspraken.

De Voorschotense huisartsen geven onderstaande nieuwe adviezen om de bereikbaarheid van de huisartsenpraktijken in tijden van het Coronavirus (COVID-19) optimaal te houden:

  • Heeft u vragen over het Coronavirus (COVID-19) probeer dan zoveel mogelijk eerst zelf informatie op te halen via thuisarts.nl en rivm.nl. U kunt ook bellen met het landelijke publieksnummer 0800-1351. Op deze manier wordt de telefonische bereikbaarheid van de huisartsen niet onnodig overbelast.
  • Bij koorts (hoger dan 38 graden) en/of luchtwegklachten kom dan niet naar de praktijk maar overleg altijd eerst telefonisch.
  • Kom alleen naar de praktijk wanneer u een afspraak heeft, loop niet zomaar langs of naar binnen. Ook voor het ophalen van briefjes of recepten probeer dit zoveel mogelijk telefonisch of digitaal via bijvoorbeeld mail, af te handelen.
  • Wat betreft ouderen en kwetsbare patiënten is het advies om fysiek contact waar mogelijk te vermijden en een bezoek aan de praktijk indien mogelijk te voorkomen. Bel ons om af te spreken wat voor u op dit moment het beste is.

Op de website van het RIVM kunt u informatie vinden over het nieuwe corona virus. 

 

Corona, wat als de spanning u teveel wordt?

Ervaart u stress rondom het coronavirus? Via onderstaande link krijgt u tips om de rust te bewaren en goed voor elkaar te zorgen.                       

Klik hier voor tips: Corona-hoe hou je het hoofd koel.

Ook bieden wij u de mogelijk om een belafspraak te maken met onze eigen praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) Paula Breeman via 071-5762159.

 

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

 

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

 

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

 

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

 

 

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.