X
GO

Laatste update op 19 maart 2020

 

Het is erg belangrijk dat u aankomende tijd niet naar de praktijk komt maar ons belt indien u huisartsenzorg nodig heeft, dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Helaas is in de praktijk de functionaliteit voor het zelf maken van afspraken uitgeschakeld, aangezien we conform bovenstaande punten selectief moeten zijn bij het maken van afspraken.

De Voorschotense huisartsen geven onderstaande nieuwe adviezen om de bereikbaarheid van de huisartsenpraktijken in tijden van het Coronavirus (COVID-19) optimaal te houden:

  • Heeft u vragen over het Coronavirus (COVID-19) probeer dan zoveel mogelijk eerst zelf informatie op te halen via thuisarts.nl en rivm.nl. U kunt ook bellen met het landelijke publieksnummer 0800-1351. Op deze manier wordt de telefonische bereikbaarheid van de huisartsen niet onnodig overbelast.
  • Bij koorts (hoger dan 38 graden) en luchtwegklachten kom dan niet naar de praktijk maar overleg altijd eerst telefonisch.
  • Kom alleen naar de praktijk wanneer u een afspraak heeft, loop niet zomaar langs of naar binnen. Ook voor het ophalen van briefjes of recepten probeer dit zoveel mogelijk telefonisch of digitaal via bijvoorbeeld mail, af te handelen.
  • Indien nodig zullen reguliere controles van bijvoorbeeld de bloeddruk of laboratorium onderzoeken naar bijvoorbeeld suikerziekte mogelijk worden doorgeschoven om onnodige risico’s te verlagen. Er zal natuurlijk per persoon bekeken worden of het mogelijk is.
  • Wat betreft ouderen en kwetsbare patiënten is het advies om fysiek contact waar mogelijk te vermijden en een bezoek aan de praktijk indien mogelijk te voorkomen. Bel ons om af te spreken wat voor u op dit moment het beste is.
  • Daar waar mogelijk gaan we proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van technische hulpmiddelen zoals e-consulten en eventueel video bellen.

 

Op de website van het RIVM kunt u informatie vinden over het nieuwe corona virus. Klik hier.

 

Ervaart u stress rondom het coronavirus? Via onderstaande link krijgt u tips om de rust te bewaren en goed voor elkaar te zorgen. Klik hier voor tips: Corona-hoe hou je het hoofd koel.

Ook bieden wij u de mogelijk om een belafspraak te maken met onze eigen praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) Paula Breeman via 071-5762159.